דילוג לתוכן
X

הצטרפו אלינו

מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם

    X

    מעוניין/ת לקדם את העסק שלך?

    מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם

    Error: Contact form not found.

    היסטוריה באיגוד לשכות המסחר – נחתם צו הרחבה בענף ההסעדה, צו שמשמעותו העלאת שכר משמעותית לאלפי עובדים במשק

    20.3.2025

    איגוד לשכות המסחר, בהובלת חברי הלשכה רן כצמן ואודי בן שימול, בשיתוף עם משרד העבודה וההסתדרות, חתמו השבוע על צו שמרחיב את ההסכם הקיבוצי שהובילו משרד העבודה יחד עם ההסתדרות ואיגוד לשכות המסחר מ-2022 לכלל עובדי תחום ההסעדה לעסקים ולמוסדות, בהם טבחים, עוזרי טבחים, מגישים, שוטפי כלים, מנהלי משמרות ועוד. מדובר בשיתוף פעולה חשוב ביותר בין ארגון המעסיקים הגדול בישראל לבין ארגון העובדים החשוב במשק. באיגוד לשכות המסחר גאים על שיתוף הפעולה ומברכים את עובדי ענף ההסעדה על שיפור תנאי העבודה לאחר שנים של משא ומתן.

    ההסכם שהוביל האיגוד יחד עם ההסתדרות, שהורחב עתה לכל הענף, יחול על כל חברות ההסעדה ועובדיהן, בין אם במטבחים מרכזיים, בין אם במשרה מלאה וחלקית, וכן לרבות מנהלי אתרים, מנהלי משמרת, שף ראשי, עוזרי טבח, מגישים, שוטפי כלים, עובדי אדמיניסטרציה באתרים ובמטבחים.

    ההסכם כולל חמש פעימות. מהפעימה הראשונה (אפריל 2025) יעמוד שכר המינימום בענף על 10% מעל שכר המינימום במשק. מהפעימה השנייה יעמוד שכר המינימום בענף על 13% מעל שכר המינימום במשק, ומהפעימה השלישית ואילך ישתכרו עובדי הענף 16% מעל שכר המינימום במשק.

    עוד נקבע כי מהפעימה הרביעית להסכם יהיו זכאים העובדים בענף לקרן השתלמות, כאשר הפקדות המעסיק יהיו בגובה של 2.5% ומהפעימה החמישית 5%. חלק העובדים בקרן ההשתלמות יעמוד על 2.5%. החל מהפעימה הראשונה להסכם יהיו זכאים העובדים בענף לשי לחג, בראש השנה ובפסח. גובה השי יגיע עד 230 שקל בפעימה השלישית לעובד בוותק של שלושה חודשים לפחות ומעל 50% משרה. עובדים עם פחות משלושה חודשי ותק יקבלו מחצית משווי התו. שווי השי יתעדכן לפי עליית מדד המחירים לצרכן.

    בהסכם נקבע גם כי העובדים יקבלו בכל שנה מענק התמדה עבור השנה החולפת, שיחושב לפי מכפלת שעות העבודה הרגילות של העובד בסכום לשעה, לפי הפעימות. חברי ארגון המעסיקים יוכלו להמיר את מענק ההתמדה לתקציב מצוינות עבור עובדים מצטיינים, קורסים והכשרות מקצועיות, תמריצים ופעילויות רווחה. המעסיק יספק על חשבונו לעובדים ביגוד וציוד באתרים הנדרשים לכך. עוד נקבע כי ההסתדרות תפעל לקידום פעילות רווחה והטבות לעובדים בהסכם, בהתאם למאפייני הענף.

    אודי בן שימול, מנכ"ל Sodexo ישראל:  "שש שנים מאז התחלתי עם המסע האסטרטגי להסדרה ראויה בתחום ההסעדה, מתוך אמונה בחשיבות ההסכם הקיבוצי, לשיפור תנאי העובדים וליצירת יציבות בענף. בעבודה משותפת עם איגוד לשכות המסחר והסתדרות העובדים הכללית, אנו גאים להיות חתומים על ההסכם הקיבוצי הראשון, מתוך תפיסה ששיפור רווחת העובדים, היא אחד המפתחות העיקריים להצלחתנו".

    רן כצמן, מנכ"ל עידית לוגיסטיקת מזון מקבוצת מלונות דן: "ההסכם הקיבוצי וצו ההרחבה הינם הישג מרשים עבור עובדי ענף ההסעדה למקומות עבודה שייהנו מעתה מביטחון תעסוקתי, מזכויות סוציאליות ותנאי שכר הולמים. באופן זה אנו מבקשים להדגיש את חשיבותם של העובדים למשק ולכלכלה הישראלית. אני מברך ומודה לשותפינו לדרך בהסתדרות העובדים הכללית ובלשכת המסחר על דרך ארוכה ומייגעת אשר בסופה הגענו יחד לחתימה על הסכם עבודה קיבוצי וצו הרחבה".

    גילית רובינשטיין, מנכ"לית איגוד לשכות המסחר: "אנו מברכים על חתימתו של שר העבודה על צו ההרחבה, המהווה אבן דרך חשובה בענף ההסעדה המוסדית. זהו צעד הכרחי מאוד להבטחת תנאי העסקה הוגנים לעובדים המועסקים בתחום, ולשמירה על זכויותיהם, תוך יצירת וודאות והכרה למעסיקים. הענף ממלא תפקיד משמעותי במשק הישראלי, ואנו נמשיך לפעול בשיתוף פעולה עם כלל הגורמים הרלוונטיים כדי להבטיח את המשך צמיחתו ומתן שירותי הסעדה איכותיים ומגוונים לעסקים ולמוסדות ברחבי הארץ. תודה לכל העוסקים במלאכה והשותפים לדרך".

    עו"ד עמיר עופר, מנהל ענף המזון ותחום ההסעדה המוסדית באיגוד לשכות המסחר: "חתימתו של שר העבודה על צו ההרחבה, הוא צעד מתבקש וזוהי בהחלט בשורה אמיתית לעובדים המועסקים בתחום. אנו מברכים על ההחלטה אשר תסייע ביצירת סביבת עבודה הוגנת לעובדים ובמקביל תבטיח את המשך פיתוחו לטובת המשק הישראלי כולו. כמי שליווה את המהלך הזה במשך זמן רב, אני רוצה להודות לכל השותפים ולכל מי שעמל על קידום הנושא".

     

    מימין לשמאל: דוד קסטל, נשיא לשכת המסחר והתעשייה חיפה והצפון, אליעזר בלו, ההסתדרות הכללית, ארנון בר-דוד, יו"ר ההסתדרות הכללית, יואב בן צור, שר העבודה, מאיר אוזן, מנכ"ל משרד העבודה, גילית רובינשטיין, מנכ"לית איגוד לשכות המסחר, משה בא גד, משנה למנכ"ל משרד העבודה, עו"ד רבקה ורבנר, הממונה על יחסי העבודה, עמיר עופר, מנהל ענף המזון ותחום ההסעדה המוסדית באיגוד לשכות המסחר

    הצטרפו אלינו

    מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם

      גרסה להדפסה
      בניית אתרים