X

הצטרפו אלינו

מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם

    X

    מעוניין/ת לקדם את העסק שלך?

    מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם

    Error: Contact form not found.

    שלילת פיצויי פיטורין ודמי הודעה מוקדמת בשל אלימות

    13001-08-21, מריטו נ' כל בו חצי חינם בע"מ, 9 ביולי 2024

    מאת עו"ד איל צורף*

    העובדות

    מריטו ג'מבר עבדה ברשת המרכולים "חצי חינם" במשך 9.5 שנים.

    בשנת 2021, כ-6.5 שנים לאחר פיטוריה, הגישה מריטו תביעה לבית הדין לעבודה, בה טענה כי פוטרה שלא כדין בעקבות התעמרות מצד מנהלה הישיר, שהתנהג כלפיה בצורה גזענית ומפלה. היא דרשה פיצויים בסך 400,000 ש"ח בגין נזקי גוף, פיצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת וזכויות נוספות.

    פסק הדין של בית הדין האזורי לעבודה

    לאחר דיון ממושך, קבע בית הדין לעבודה כי לא עלה בידי התובעת להוכיח את טענותיה בנוגע להתעמרות או התנהגות גזענית כלפיה, ואף הוכח כי התנהגותה האלימה כלפי המנהל שלה הייתה הבסיס לפיטוריה. במהלך השימוע הודתה העובדת כי איבדה שליטה וזרקה חפץ (עצם של עוף) לעבר המנהל.

    בעת פיטוריה, החליטה מעסיקתה של מריטו לשלול את ההשלמה לפיצויי הפיטורים שלה, וכן לשלול כליל את דמי ההודעה המוקדמת שלה. בעניין פיצויי הפיטורים, יובהר כי המעסיקה הסכימה לשחרר לזכות העובדת את הכספים שהיו כבר מצויים בקופת הפיצויים, אך כאמור, ההשלמה של פיצויי הפיטורים, שהייתה אמורה להיות משולמת למריטו, לא שולמה לה על ידי המעסיקה.

    וכך, במרכז הדיון, עלתה הסוגייה: האם התנהגותה האלימה של העובדת, בסמוך לפיטוריה, הצדיקה את שלילת דמי ההודעה המוקדמת ואת שלילת פיצויי הפיטורים, לפחות באופן חלקי.

    מה פסק בית הדין?

    בית הדין התבסס על פסיקות קודמות, לפיהן פיטורים בשל התנהגות אלימה עשויים להצדיק שלילה של פיצויי פיטורים באופן מלא או חלקי. במקרה זה, על אף שהייתה אפשרות לשלול לחלוטין את פיצויי הפיטורים, החליטה המעסיקה  לשחרר לטובת העובדת את חלק הפיצויים הצבורים במסגרת קרן הפנסיה שלה, אך להימנע מתשלום השלמת פיצויי פיטורים ודמי הודעה מוקדמת. בית הדין לעבודה פסק כי החלטת המעסיקה הייתה סבירה ולא התערב בה. על כן, תביעתה של העובדת לפיצויי פיטורים ולדמי הודעה מוקדמת – נדחתה.

    פסק דין זה מדגיש את האפשרות לשלול פיצויי פיטורים ודמי הודעה מוקדמת במקרה של התנהגות אלימה מצד העובד, בהתאם לנסיבות. יצוין, כי קיימים פסקי דין רבים מאוד הדנים בנושא זה, וכי במקרים שונים נפסקו תוצאות שונות. על כן, מומלץ להתייעץ עם עו"ד הבקיא/ה בתחום לפני קבלת ההחלטה על ידי המעסיק/ה.

    *עו"ד איל צורף הוא יועץ הלשכה בדיני עבודה

     

    הצטרפו אלינו

    מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם

      גרסה להדפסה
      בניית אתרים
      דילוג לתוכן