X

הצטרפו אלינו

מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם

    X

    מעוניין/ת לקדם את העסק שלך?

    מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם

    Error: Contact form not found.

    צפי להחמרת ההשלכות הכלכליות של מלחמת חרבות ברזל וחשיבות שיפור החוסן העסקי

    19/12/2023

    במסגרת וובינר היערכות העסקית לסוף השנה ולשנה הבאה, שקיימה לאחרונה לשכת המסחר והתעשייה חיפה והצפון, נסקרו עיקרי הדברים, שעל בעלי העסקים לשים לה אליהם. הוובינר עסק בתחומים: פיצויי המלחמה, דיני עבודה, תחזית לביצועי הכלכלה ושוק ההון, פתרונות מימון בשעת חירום, נדל"ן וחוזים במלחמה וחידושים בתחום הארנונה.

    נשיא הלשכה, דוד קסטל, פתח את האירוע בהתייחסות למצב המלחמה המתמשך. לדבריו, יכול להיות שהמלחמה תימשך עוד מספר חודשים. ייתכן כי היא רק הפרומו להמשך עם מהומות באיו"ש, ומלחמה עם חיזבאללה, מיליציות שיעיות מסוריה ועיראק, איראן והח'ותים, וידוע לכולם מה הח'ותים עושים: "אני מייצג חברות ספנות, המספקות שירותים מהמזרח. לא אתפלא אם המלחמה תסתיים במעורבות בינלאומית עם הסדר הפסקת אש. שומע הרבה על לחץ בינלאומי בעניין ובעיקר על לחץ של ארצות הברית".

    מר קסטל ביקש להדגיש את ההשלכות הכלכליות החמורות של המלחמה: "הרבה חברות חוו קשיים עוד לפני המלחמה, הרבה מהן פעלו במינוף גבוה והמלחמה הגדילה את הסיכון שלהן. חסרים במשק 100 אלף עובדים – 80 אלף עובדים פלשתינאים ו-20 אלף עובדים זרים. חברות ההיי-טק הן הקטר של הכלכלה הישראלית, אולם גם הן נפגעות מהמלחמה, יש בהן גם הרבה מגויסים בצו 8. ענף התיירות לא קיים, חברות ה"קרוזים" החליטו לא לפקוד את נמלי ישראל בשנת 2024. הממשלה הגדילה את תקציב המדינה ב-30 מיליארד ₪ ברבעון האחרון של שנת 2023 ובשנת 2024 ההגדלה תהיה עוד הרבה יותר גדולה. צפויה גם ירידה בהכנסות, עלייה חדה בגירעון וגם התגברות של האינפלציה. עלול להיווצר שילוב מסוכן של מיתון + אינפלציה".

    לדברי נשיא הלשכה, המטרה של אויבינו היא לא רק להשמיד אותנו פיזית, אלא גם לפגוע במרקם החברתי של המדינה, ליצור תסיסה ופילוג. חשוב שנשאיר מחלוקות ישנות מאחורינו. האויבים רוצים לפגוע גם במגזר העסקי, בתדמית כלכלת ישראל בעולם, ולכן חשוב חלקם של העסקים בהתמודדות על חיזוק כלכלת ישראל במלחמה: "כל אחד מבעלי העסקים צריך להשקיע יותר מחשבה ואמצעים בניהול כ"א, בהתכוננות לצורך להמשיך לפעול במצב חירום מתמשך או מחמיר, הן מבחינת האפשרות הטכנית להפעיל את מקום העבודה, והן מבחינת התפקוד הפיננסי של העסק:  להשקיע זמן בשיפור תזרים המזומנים של העסק, להיזהר במתן אשראי ללקוחות ובלקיחת הלוואות. הכי חשוב להשקיע בהתגוננות מפני התקפות סייבר, שכיום הן משולבות גם בבינה מלאכותית. ממליץ להיעזר ברשימה המכובדת של יועצי הלשכה המומחים בנושאים אלו ויש לזכור כי משברים גם יוצרים הזדמנויות".

    הצטרפו אלינו

    מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם

      גרסה להדפסה
      בניית אתרים
      דילוג לתוכן