עדכוני יבוא, מכס ותקינה 24.10.23 | הממונה על התקינה מודיע על מתן פטור זמני מהצגת אישור תקן רשמי (2ג2) 17.10.23 | הנחיות הממונה על התקינה לביצוע זיהוי ונטילה נוכח מלחמת חרבות ברזל 17.10.23 | אי אכיפה של חובת סימון מוצרים | שווי שימוש ברכב – הנחיות מיוחדות במלחמת "חרבות ברזל" | בנק ישראל מודיע על הרחבה של מתווי הסיוע לתושבי הצפון בהתמודדות עם השלכות מלחמת "חרבות הברזל" | פורסמו ברשומות צווים המפחיתים את שיעור מס הקנייה והבלו המוטל על הסולר נוכח המלחמה | גילוי דעת מטעם הממונה הראשית על יחסי עבודה – תשלום דמי הבראה | המשרד להגנת הסביבה מפרסם הנחיות מעודכנות למלחמה בעניין רישיונות, היתרים ואישורים סביבתיים | אי הכללתן של עלויות הובלה (מסוג תום מסע והיטל מלחמה), בערך העסקה לצורך חישוב מסי יבוא | נוהל שחרור תרומות לחיילי צה"ל ותרומות שאינן מיועדות לצה"ל | תיקון חוק עבודת נשים – דחיית מניין 60 ימים המוגנים מפני פיטורים, לאחר תום החל"ת | הארכה אוטומטית של אישורים רגולטוריים תקופתיים נוכח מלחמת חרבות ברזל | הגדלת תקרת אשראי לגביית מיסי יבוא בכרטיסי אשראי נוכח המלחמה | מכתב מטעם משרד הכלכלה בנוגע למצב הכלכלי לאור האירועים הביטחוניים בישראל | הנחיות פיקוד העורף | השתתפות בכנס על השפעות המלחמה על תעסוקה בחברה הערבית -אתגרים ויצירת מענים |
X

הצטרפו אלינו

מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם

    X

    מעוניין/ת לקדם את העסק שלך?

    מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם

    Error: Contact form not found.

    מסלולי הפיצוי לעסקים והשינויים בחוקי העבודה – במוקד וובינר מיוחד של לשכת המסחר

    13.11.23

    מסלולי הפיצוי לעסקים והשינויים בחוקי העבודה – במוקד וובינר מיוחד של לשכת המסחר והתעשיה חיפה והצפון

    עשרות משתתפים מהמגזר העיסקי בחיפה והצפון השתתפו היום בוובינר המקצועי שקיימה לשכת המסחר והתעשיה חיפה והצפון, בשיתוף משרד עורכי הדין דורון טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות', משרד רו"ח ארצי את חיבה, אלמקייס, כהן ושות' ומשרד עו"ד ש. פרידמן, אברמזון ושות'. הוובינר עסק במסלולי הפיצוי לעסקים, השינויים בחוקי העבודה בעקבות מלחמת "חרבות ברזל" והיבטים של ניהול משאבי אנוש וחוסן ארגוני בתקופה זו.

    את המפגש פתח מנכ"ל הלשכה, רו"ח שמוליק וטנשטיין, שסיפר על פעילות מוקד הסיוע לעסקים של הלשכה במצב המלחמה המתמשך, נשיא הלשכה, דוד קסטל, הדגיש כי אנו בעיצומו של אירוע דרמטי למדינת ישראל וציין כי למרות הקשיים הרבים במלחמה הארוכה יש לנו כלכלה חזקה ויתרות מטבע זר משמעותיות. מנהל השיווק והרגולציה הבכיר בלשכת המסחר, ריאד אברהים, הרחיב על השירותים המיוחדים בסיוע מול הרשויות, שניתן לקבל בתקופת החירום בלשכה.

    "המסלול הירוק" לפיצוי עקיף של העסקים בכל רחבי הארץ אינו מפצה על אובדן רווחים אלא נותן החזר חלקי על הוצאות קבועות של העסק וגם פיצוי חלקי על שכר, ששולם על ידי העסק לעובדים. זהו המסלול הרלבנטי בדרך כלל לעסקים בחיפה ובצפון. עם זאת, לעסקים, הנמצאים ביישובים, שהמרחק שלהם מגבול הצפון הנו עד 9 ק"מ, מתאים, בדרך כלל, "המסלול האדום", המאפשר קבלת פיצוי מלא ללא תקרה. לפיצוי העקיף זכאים עסקים, שהמחזור שלהם ירד בחודש אוקטובר ו/או בחודש נובמבר 2023 בשיעור של 25% ומעלה. לעסקים, הממוקמים עד 40 ק"מ מרצועת עזה קיים גם "המסלול הכתום", המאפשר בחירה בין פיצוי בשל אובדן רווחים לבין פיצוי בשל אובדן שכר עבודה ולחקלאים הוא מאפשר בחירה בקבלת פיצוי לפי תנאי "המסלול האדום", אולם רק עד תקרה של 2.5 מיליון ₪.

    כך הסביר רו"ח ומשפטן יובל אבוחצירא, שותף ומנהל סניף חיפה והצפון, ארצי חיבה, אלמקייס, כהן, פתרונות מיסוי בע"מ, ויועץ הלשכה למיסוי ישראלי. רו"ח רונית בר ממשרדו הציגה בפירוט את "המסלול הירוק", שבו קיימים מתווי פיצוי שונים לעסקים בעלי מחזור של עד 300,000 ₪ ולעסקים בעלי מחזור שבין 300,000 ₪ ל-400 מיליון ₪. מסלול זה מהווה פיצוי להמשכיות עסקית, ויינתן רק לעסקים, שהמחזור שלהם ירד בשיעור של 25 אחוז ומעלה, ובהתאם למדרגות של אחוזי הירידה במחזור. לפיצוי 2 מרכיבים: פיצוי על חלק מההוצאות הקבועות של העסק ופיצוי חלקי על הוצאות שכר העובדים.

    עו"ד אלי דורון, שותף מייסד במשרד עוה"ד דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות', הרחיב על הפיצוי ב"מסלול האדום", המיועד לעסקים ביישובי הספר בדרום ובצפון. פיצוי זה הנו הרבה יותר רחב, ולמעשה מאפשר פיצוי מלא על מרבית הנזקים, שנגרמו לעסק. במקרים מסוימים, מסלול זה עשוי להתאים גם לעסקים, שאינם ממוקמים ביישובי ספר, למשל, עסקים עם סניף ביישוב ספר, עסקים, שיש להם עובדים, המתגוררים ביישוב ספר וכדומה. בנוסף לשורת תנאים קבועים, שיש לעמוד בהם, כדי להיכלל במסלול הפיצוי, סיפר עו"ד דורון על שורה של פסקי דין ממצבי מלחמה קודמים בעבר, שכתוצאה מהם היו קביעות משפטיות בסוגיות גבוליות ושנויות במחלוקת לגבי היכללות עסקים מסוימים במסלול פיצוי זה. לכן, לעסקים, שיש ספק לגבי היכללותם במסלול, מומלץ להיעזר בשירותים משפטיים מתאימים.

    עו"ד שירן מזרחי וילבך, ממשרד עוה"ד ש. פרידמן, אברמזון ושות', סקרה את כל הנושאים החשובים בדיני עבודה, שיש להם רלבנטיות למצב המלחמה, בין אם מדובר בדיני העבודה הקיימים ובין אם בשינויי החקיקה, שאושרו לאחרונה, בעקבות מלחמת "חרבות ברזל". היא הדגישה כי כל פגישה בתנאי העסקה קיימים של עובדים צריכה להיעשות במסגרת החוק, מטעמים ענייניים, בתום לב, במידתיות ובסבירות ובכפוף לשימוע. במסגרת הסברים על כל המקרים, שבהם אסור לפטר עובדים בתקופת המלחמה, הובהר כי אין איסור על הוצאה לחל"ת של עובדים, אולם יש לעשות זאת בהתאם לחקיקה ולתקדימים שנוצרו בתקופת משבר הקורונה.

    נושא מעניין נוסף שהוצג ע"י עו"ד מזרחי וילבך הנו התבטאויות של עובדים בזמן מלחמה ויחס המעסיקים אליהן. הודגש כי בכל מקרה של התבטאות חריגה כדאי כי המעסיק יתייחס לסוגיות של ותק העובד בעבודה, סוג התפקיד, תוכן הפרסום וחומרתו, הקשר בין הפרסום לפגיעה בתפוקת העובד, בעובדים אחרים ובמוניטין המעסיק.

    נדב כהן, פסיכולוג ויועץ ארגוני וחבר בלשכה, חתם את הוובינר בהרצאה על יצירת חוסן אישי וארגוני בתקופה מאתגרת זו והצעות פרקטיות למנהלים כיצד לסייע לעובדים להתמודד עם קשיים.

     

     

    הצטרפו אלינו

    מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם

      גרסה להדפסה
      בניית אתרים
      דילוג לתוכן